Kokemuksia

Mitä muut sanovat

 

Kokemuksia Outin mindfulness-kurssista

Olen 28-vuotias mies ja olen tällä hetkellä harjoitellut mindfulnesia noin reilun vuoden ajan Outin opastuksella. Tarina, joka johti minut mindfulness oppiin alkaa jo reilun parin vuoden takaa. Yritän kertoa sen lyhyesti, sillä mielestäni se on olennainen osa koko tätä tarinaa ja haluan kertoa sen muille ikään kuin varoituksena ja ajatusten herättäjänä.

Pari vuotta sitten olin vasta valmistunut ekonomi, elämäni kunnossa, ainakin fyysisesti. Kunnes sairastuin infektioon, ja tutustuin omakohtaisesti sivuvaikutuksiin.

Olin toki kokenut muutaman ahdistus- ja masennusjakson elämässäni aikaisemmin, mutta ne eivät olleet mitään verrattuna siihen mitä oli tulossa. Se tuli täysin yllättäen, ulkoapäin ja sillä tavalla, joka romahdutti minun uskoni tähän yhteiskuntaan täydellisesti. Eli tammikuussa 2012 sairastuin ”infektioon”, toisinsanottuna palellutin eturauhasen ja sain tähän vaivaan siprofloksasiini, nimi joka tulisi kummittelemaan pitkään mielessäni, nimistä antiobioottia. Kun lääkäri määrää teille lääkettä, niin te luotatte lääkäriin, että se on sinun parhaaksesi. Niin minäkin luotin. Lääkepakkauksissa on aina kyllä mainittu lääkkeiden sivuvaikutuksista, mutta lääkärit vähättelevät niitä ettekä te oikein edes usko niihin. Mutta ne lääkepakkausmerkinnät ovat täysin todellisia hirvittäviä ihmisille oikeasti tapahtuneita asioita. Siprofloksasiini on siis synteettinen antibiootti, joka voi muun muassa aiheuttaa sokeutumisen, jänteiden katkeilun, keskushermostovaurion, joka toisinsanottuna tarkoittaa mielenterveysongelmia, kuten ahdistusta, masennusta, unettomuutta ja pahimmillaan psykoosia.

Sain keskushermosto-oireita ja niin pahasti, että jouduin sairaalaan.

Siellä minua alettiin hoitaa, kuten mielenterveyspotilaita hoidetaan, lääkkeillä. Mielenterveyslääkkeet eivät ole yhtään sen turvallisempia, kuin siprofloksasiini. Olin siis tilanteessa, jossa minulla oli lääkkeen aiheuttama keskushermostovaurio ja minuun pumpattiin lääkkeitä, jotka aiheuttavat muun muassa diabetesta, aivojen surkastumista, ahdistusta, masennusta, aistiharhoja, epilepsiaa jne. Nämä lääkkeet suunniteltiin minulle vuosiksi eteenpäin.

Tästä tilanteesta oli pakko päästä ulos tai minun elämäni olisi käytännössä ohitse, 25vuotiaana vastavalmistuneena ekonomina. Perheen avustuksella pääsin ulos sairaalasta, mistä alkoi minun pitkä taipaleeni oikean helpotuksen etsimiseksi. Kerrataan vielä.

Olin hysteerisen ahdistunut, masentunut ja kuoleman peloissani, enkä pystynyt nukkumaan ollenkaan.

Ja hoito, jota minulle annettiin, oli käytännössä pahoinpitelyä. Luottamus yhteiskuntaan ja etenkin terveydenhoitojärjestelmään oli mennyt totaalisesti, olin aivan yksin.

Kuntouduin sen verran omin avuin, että pääsin takaisin maailmaan ja vuoden 2012 lopulla liityin Oulun Yritystakomo nimiseen yhteisöön, jossa törmäsin Outiin. Outi piti esityksen omasta bisnesideastaan, joka perustuisi tähän mindfulness harjoitteluun. Asia jäi mieleeni kytemään ja muutamaa viikkoa myöhemmin otin yhteyttä Outiin ja kysyin mistä oli oikein kyse.

Halusin epätoivoisesti löytää jotain oikeasti toimivaa ja kestävää ja olin valmis kokeilemaan kaikkea.

Kärsin vielä silloin voimakkaista ahdistuksista ja unettomuudesta. Outi oli kannustava heti alusta asti ja lupasi ohjastaa minut mindfulness peruskurssin läpi ja minä suostuin. Tähän kurssiin kuuluisi ohjattuja harjoituksia ja erilaisia pohdiskelutehtäviä.

Aluksi mindfulness-harjoittelu tuntui tosi vaikealta

Halusin itse uskoa heti alusta asti mindfulnessin toimivuuteen ja olin lukenut siitä ja vakuuttunut tieteellisestä näytöstä sen toimivuuden puolesta. En vain osannut tehdä sitä, enkä ollut varma siitä osaisinko tehdä mitään oikein. Olin epävarma oman mielen toimivuudestakin. Tiesin kuitenkin, että se vaatisi pitkäjänteistä harjoittelua, niin kuin kaikki asiat. Aloitin siis harjoitteluin Outin ohjeiden mukaisesti ja aluksi se tuntui tosi vaikealta. En oikein ymmärtänyt mistä oli kyse ja odotin koko ajan taianomaista rentoutumista ja 10-tunnin ihania yöunia, mistä taas ahdistuin lisää. En tiennyt teenkö oikein.

Olen nyt ymmärtänyt mistä on kyse, aivojen jumppaamisesta. Tämä toimii ihan oikeasti, suosittelen kaikille.

Outi oli kuitenkin todella kannustava ja sain aina voimaa, kun hän vastasi minulle. Jatkoin kuitenkin harjoittelua. Nyt tätä kirjoittaessa on oikeastaan vaikea ymmärtää mistä itse on lähtenyt liikkeelle. Vuosi on kulunut ensimmäisestä mindfulness-harjoituksesta ja luulen, että olen ymmärtänyt mistä on kyse, aivojen jumppaamisesta. Vaikutukset ovat tosiaan olleet merkittäviä, ne ovat vain ilmaantuneet hiljalleen. Nukun paremmin, en ole ahdistunut enää kuin ehkä kerran viikossa ja olen positiivinen tulevaisuudestani. Tämä toimii ihan oikeasti, suosittelen kaikille, vaikka et olisikaan sairas. Pysy kaukana pillerilääkkeistä, jos haluat hyvän pitkän elämän. Mindfulness, liikunta ja oikea ravinto ovat parhaat ja itse asiassa ainoat toimivat lääkkeet! Outi on ihmeidentekijä. Kuuntele häntä.

Uutinen Ernosta ja fluorokinoloni-antibioottien sivuvaikutuksista

Tukiryhmä fluorokinolonien sivuvaikutuksista kärsiville

Erno Röytiö (Nyt 28vuotias paremminvoiva ekonomi-mies)

Olen terapiatyössäni huomannut, että Mindfulness auttaa ihmisiä vähentämään stressiä ja parantamaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Olen oppinut tuntemaan Outin viime vuosina ja olen nähnyt miten hän on ottanut mindfulnessin omaksi työkalukseen ja miten se on auttanut häntä hänen oman elämänsä haasteissa. Olen iloinen siitä että Outi haluaa jakaa kokemuksensa ja taitonsa toisille ja auttaa toisia tavoittelemaan elämää, jossa on vähemmän stressiä ja missä ollaan enemmän läsnä. Outin äänitteet ovat todella ammattimaisesti tehtyjä ja niissä kuuluu ja tuntuu vahvasti hänen oma läsnäolonsa. Voin lämpimästi suositella Outin kursseja ja valmennusta!

Kimmo Takanen

Tunnelukkoterapeutti, Mentores